TU Eindhoven met informatica op plaats 3 in Europa

22 augustus 2011
De TU Eindhoven staat na Oxford en Cambridge in de top-3 van Europese onderzoeksuniversiteiten op het gebied van informatica.

Dit blijkt uit de Academic Ranking of World Universities, de zogenaamde Sjanghai Ranking, die afgelopen weekend werd vrijgegeven. Wereldwijd staat de TU/e met informaticaonderzoek op plaats 34. De enige twee andere Nederlandse Universiteiten die in de Shanghai Ranking voor informaticaonderzoek zijn terug te vinden zijn die van Amsterdam (in de niet nader gespecificeerde groep van de 51e t/m de 75e plaats) en die van Utrecht (in het 4e kwartiel).

De TU/e als geheel staat wereldwijd dit jaar op plaats 363, wat een duidelijke verbetering inhoudt ten opzichte van de 437e plaats die in 2010 werd behaald. TU/e's top-3-notering voor informaticaonderzoek is voor een aanzienlijk deel het gevolg van de vele citaties van onderzoek van Wil van der Aalst, hoogleraar Architectuur van informatiesystemen.

De Shanghai Ranking rangschikt 1000 universiteiten, waarvan de top-500 op het web wordt gepubliceerd. Dit is krap 3 procent van de ongeveer 17.000 universiteiten wereldwijd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.