Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump geeft Apple geen vrijstelling tarieven

President Donald Trump wil Apple geen vrijstelling verlenen van de handelstarieven voor computeronderdelen die de techreus in China laat maken. Via Twitter riep Trump de iPhonefabrikant op om de productie naar de Verenigde Staten te verplaatsen, als het bedrijf de heffingen wil ontlopen.
Donald Trump
© Whitehouse.gov
Whitehouse.gov

Het gaat om componenten voor de nieuwe, aankomende Mac Pro-desktopcomputer van Apple. Het bedrijf uit Cupertino had een verzoek ingediend om deze goederen uit te sluiten van de door de Amerikaanse overheid ingestelde importheffing van 25 procent.

De afwijzing van het verzoek is opmerkelijk omdat het nog maar enkele weken geleden is dat Apple besloot om de onderdelen in China te laten maken. Het vorige model van de Mac Pro werd in Texas vervaardigd.

Trump beloofde bedrijven eerder vrijstelling van heffingen die in verband met de handelsoorlog met China waren opgelegd. Maar dan moesten die bedrijven wel aantonen dat de betreffende onderdelen of producten alleen in China kunnen worden verkregen of dat er grote economische schade zou ontstaan als de handelstarieven voor deze producten zouden gelden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in