Innovatie & Strategie

Governance
Trump

Trump boos op 'ondankbaar' Apple

President VS hekelt Apple voor encryptie van iPhones Saudische schutter.

Donald Trump © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Gage Skidmore
15 januari 2020

President VS hekelt Apple voor encryptie van iPhones Saudische schutter.

De Amerikaanse president Donald Trump haalt uit naar Apple vanwege de weigering van de smartphonemaker om mee te werken aan het ontgrendelen van versleutelde iPhones. Hij legt expliciet de link met eerder door hem toegekende uitzonderingen voor Apple op importtarieven voor goederen vanuit China. Die tarieven zijn door Trump opgelegd in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

President Trump reageert hiermee op het FBI-onderzoek naar de schietpartij op een Amerikaanse marinevliegbasis in Pensacola vorige maand. Daarbij heeft een Saudische militair drie mensen doodsgeschoten. Apple had laten weten dat het geen toegang had tot data die staan opgeslagen op de twee iPhones van de schutter. Die gegevens zijn namelijk versleuteld en de toegang is vergrendeld met een wachtwoord. Minister William Barr van Justitie had Apple opgeroepen de FBI te helpen met het ontgrendelen van de twee telefoons in het onderzoek.

MAGA

"Wij helpen Apple steeds met handelszaken en op zo veel andere gebieden en toch weigeren ze telefoons te ontsluiten die gebruikt zijn door moordenaars, drugsdealers en andere gewelddadige criminelen", reageerde Trump via Twitter. "Zij moeten beter hun best doen om ons geweldige land te helpen, nu!"

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.