Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump boos op 'ondankbaar' Apple

De Amerikaanse president Donald Trump haalt uit naar Apple vanwege de weigering van de smartphonemaker om mee te werken aan het ontgrendelen van versleutelde iPhones. Hij legt expliciet de link met eerder door hem toegekende uitzonderingen voor Apple op importtarieven voor goederen vanuit China. Die tarieven zijn door Trump opgelegd in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
Donald Trump
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

President Trump reageert hiermee op het FBI-onderzoek naar de schietpartij op een Amerikaanse marinevliegbasis in Pensacola vorige maand. Daarbij heeft een Saudische militair drie mensen doodsgeschoten. Apple had laten weten dat het geen toegang had tot data die staan opgeslagen op de twee iPhones van de schutter. Die gegevens zijn namelijk versleuteld en de toegang is vergrendeld met een wachtwoord. Minister William Barr van Justitie had Apple opgeroepen de FBI te helpen met het ontgrendelen van de twee telefoons in het onderzoek.

MAGA

"Wij helpen Apple steeds met handelszaken en op zo veel andere gebieden en toch weigeren ze telefoons te ontsluiten die gebruikt zijn door moordenaars, drugsdealers en andere gewelddadige criminelen", reageerde Trump via Twitter. "Zij moeten beter hun best doen om ons geweldige land te helpen, nu!"

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in