Management

Branche
Donald Trump

Trump: actie tegen 'radicaal linkse leiding' sociale media

Trump zou 'iets willen doen aan deze illegale situatie'.

Donald Trump © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Gage Skidmore
18 mei 2020

Trump zou 'iets willen doen aan deze illegale situatie'.

President Donald Trump zegt dat zijn regering maatregelen gaat nemen tegen grote mediaplatforms. "Radicaal Links heeft het voor het zeggen bij Facebook, Instagram, Twitter en Google. De regering is bezig iets te doen aan deze illegale situatie. Blijf kijken en stuur namen en voorbeelden", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Hij retweet daarbij een video met een toespraak van de conservatieve blogger en politiek commentator Michelle Malkin. Zij betoogt daarin dat veel van haar vrienden en bekenden "vanwege hun denkbeelden" van de socialemediaplatforms zijn gegooid. 

Deze mensen zouden ook niet meer kunnen internetbankieren en online winkelen. Sociale media behouden zich het recht voor accounts te blokkeren als er dingen worden gepost die niet voldoen aan de richtlijnen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over haatzaaien, terrorisme, geweld of seks.

Malkin riep Trump op om actie te ondernemen en het niet bij woorden te laten. Ze reageerde op een eerdere tweet van Trump, waarin hij zijn Twittervolgers prijst als "toetsenbord-strijders" die zijn belangen beter dienen dan professionele reclamemensen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Root Adminidtrator 18 mei 2020 17:59

In de jaren 40/50 was er ook al zo'n rechtse rakker.

"McCarthy was put in charge of the Committee on Government Operations, which allowed him to launch even more expansive investigations of the alleged communist infiltration of the federal government. In hearing after hearing, he aggressively interrogated witnesses in what many came to perceive as a blatant violation of their civil rights. Despite a lack of any proof of subversion, more than 2,000 government employees lost their jobs as a result of McCarthy’s investigations."

En dan zijn er die zeggen dat de geschiedenis zich niet herhaalt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.