Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen beursban in VS voor Chinese telecombedrijven

De New York Stock Exchange (NYSE) gaat de notering van drie Chinese staatstelecombedrijven in de Verenigde Staten toch niet beëindigen. Daarmee komt de Amerikaanse beursuitbater terug op een eerder plan dat de verhoudingen tussen grootmachten China en de VS verder op scherp zette.
Beurs, aandelen
© Pixabay License/CC0
Pixabay License/CC0

Eerder maakte NYSE bekend de notering van de bedrijven te willen beëindigen op last van de regering-Trump. Die geeft in een presidentieel bevel een verbod op Amerikaanse investeringen in Chinese bedrijven die volgens Washington worden gecontroleerd of eigendom zijn van het leger in China. Daarbij werd gemeld dat de handel in China Mobile, China Telecom en China Unicom Hong Kong tussen 7 en 11 januari zou worden opgeschort. Het proces om de noteringen van die bedrijven te schrappen was al gestart.

Andere interpretatie?

In een korte verklaring meldt NYSE nu dat na overleg met regelgevende instanties anders is besloten. Marktkenners gissen naar de reden voor de draai van NYSE. Mogelijk dat de beursuitbater de regels verkeerd had geïnterpreteerd of dat geopolitieke kwesties een rol hebben gespeeld bij het besluit. Peking had eerder al aangekondigd met tegenmaatregelen te komen vanwege de beslissing.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in