Management

Carriere
Sollicitatie

Thuiswerken biedt kansen voor sollicitatieprocedures

‘Door digitalisering kan hier veel meer structuur in komen.’

1 mei 2020

Hoewel er sprake is van een lichte daling in het aantal IT-vacatures, ligt de IT-recruitment zeker niet stil tijdens de coronacrisis. Ook nu zoeken mensen naar nieuwe banen en bedrijven naar nieuwe krachten. Maar alles moet nu op afstand, ook het aannemen van mensen. Videobellen blijkt daarbij een uitkomst. En er zijn diverse andere kansen die bedrijven juist nu kunnen benutten.

Digitaal solliciteren is binnen de IT-branche niet nieuw, benadrukt dr. Janneke Oostrom van de Vrije Universiteit, die onderzoek doet naar recruitment en de selectie van personeel. “De globalisering heeft zeker in IT effect gehad, dus je hebt wel vaker dat gesprekken volledig digitaal verlopen.”

Dat dit nu ook nodig is voor sollicitaties met mensen die wel binnen Nederland wonen, is volgens Oostrom helemaal niet erg. Sterker nog: het biedt ontzettend veel kansen. “Door digitalisering kan hier veel meer structuur in komen. Je beoordeelt mensen anders wanneer je ze echt ziet, waardoor je uiteindelijke oordeel over een kandidaat beïnvloed kan worden en er echt verschillen in de gesprekken ontstaan.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!