Innovatie & Strategie

Analytics
Elon Musk

Tesla belooft zelfrijdende taxi's in 2020

Tesla-topman doet boude uitspraak over zelfrijdend vermogen van zijn auto's.

Tesla-CEO Elon Musk © Tesla,  Timothy Artman
23 april 2019

Tesla-topman doet boude uitspraak over zelfrijdend vermogen van zijn auto's.

Tesla-CEO Elon Musk zegt dat zijn bedrijf volgend jaar al begint met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's. Dit gaat dan gebeuren in enkele staten in de Verenigde Staten, beloofde Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

De fabrikant van elektrische auto's onthulde een nieuwe microchip waarmee een auto zonder een bestuurder kan rijden. De investeringen in zelfrijdende auto's zijn momenteel volgens de topman "zowat de belangrijkste kostenpost voor Tesla". Musk beweert dat zijn bedrijf momenteel de enige autobouwer is met technologie waarmee auto's volledig autonoom kunnen rijden.

'Kan nog jaren duren'

Meerdere autobouwers en technologiebedrijven zoals Google-zusterbedrijf Waymo, Mercedes-moederbedrijf Daimler en taxidienstaanbieder Uber, werken ook aan zelfrijdende auto's. Kenners zeggen dat het nog jaren kan duren voordat voertuigen zonder enige menselijke tussenkomst veilig op wegen kunnen rijden. Tesla is dan ook eerder al beschuldigd van het schromelijk overdrijven van de autonomiteit van zijn auto's.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.