Overslaan en naar de inhoud gaan

Telegram-baas in de bres voor kleine appontwikkelaars

Telegram en Apple liggen in de clinch over een update. Een nieuwe update wacht al twee weken op een beoordeling, zegt Telegram-oprichter Pavel Durov, die het opneemt voor alle app-ontwikkelaars.
shopping smartphone
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Met de grootschalige update kunnen mensen zich op een andere wijze gaan uitdrukken in de berichtenapp, zo meldt Durov. Naar verluidt gaat het onder meer om snellere downloads, grotere uploads en een spraak-naar-tekst functie.

Hij vindt het echt ontmoedigend dat het zo lang duurt en dat het beoordelingsproces onduidelijk is. Volgens Durov wacht de nieuwe update al twee weken op het proces van Apple, zonder dat Telegram daar iets over hoort.

Durov uit kritiek op de manier waarop appstores omgaan met nieuwe updates van apps.  "Als Telegram hier al mee te maken krijgt, als een van de populairste apps ter wereld, kun je je wel voorstellen hoe frustrerend dit voor kleinere ontwikkelaars moet zijn. Het is niet alleen demoraliserend, maar het kost honderdduizenden apps ook gewoon veel geld."

App-beoordelingsprocessen

Het is niet de eerste keer dat Durov aan de bel trekt over Apple’s app-beoordelingsprocessen. In 2018 zei Durov al dat Apple updates voor de Telegram iOS-app blokkeerde nadat Rusland Telegram had verboden. Een dag nadat Durov over het probleem had bericht, keurde Apple de update goed.

Tegenover The Verge onthouden Apple en Telegram zich van verder commentaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in