Overslaan en naar de inhoud gaan

Telecomwet tegen corona lijkt voorgoed van de baan

De tijdelijke wet die het mogelijk moest maken om bewegingen in beeld te brengen aan de hand van de locatiegegevens van mobiele telefoons, lijkt voorgoed van de baan. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel, om drukte in kaart te brengen in coronatijd, controversieel verklaard. Voorlopig zal de wet dus niet behandeld worden, en de vraag is of dat ooit nog gebeurt.
locatiebepaling
© Facebook
Facebook

Omdat het kabinet is afgetreden, moet de Kamer besluiten welke onderwerpen voorlopig in de ijskast moeten. Wetgeving die politiek of maatschappelijk gevoelig liggen, worden over het algemeen controversieel verklaard. Het kabinet heeft wel steeds gezegd dat het coronabeleid gewoon door kan gaan, maar over de controversiële telecomwet zal de Kamer het voorlopig niet hebben.

Onwaarschijnlijk

Als het wetsvoorstel wel in de komende weken was behandeld, had het bij lange na geen meerderheid gehaald. De volledige oppositie keert zich er fel tegen, net als regeringspartijen D66 en ChristenUnie. Daarnaast gaat het om een tijdelijke wet die gericht is op het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Volgens de meeste partijen is het zeer onwaarschijnlijk dat de wet ooit nog officieel in stemming wordt gebracht.

Alleen het nieuwe kabinet, dat na de verkiezingen wordt gevormd, kan de wet officieel van de lijst met wetsvoorstellen af halen, of besluiten toch door te gaan met de wet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in