Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegenslag voor Oracle in rechtszaak tegen Google

De patentaanvraag in kwestie, ingediend onder nummer 7.426.720, heeft betrekking op het versnellen van de werking van Java. Het was één van de jongste patenten waar Google volgens Oracle inbreuk op maakt. De meeste lopen in 2018 af, patent 7.426.720 zou tot 2025 doorlopen. Hoe zwaar dit patent weegt in het vaststellen van de eventueel toegekende schade is niet te zeggen, maar dankzij de lange doorlooptijd zou het een relatief grote invloed hebben gehad.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De afwijzing van het patent is een gevolg van Googles verzoek, aan het begin van de rechtszaak, om alle patenten waar Oracle zich op beroept opnieuw te beoordelen. Inmiddels is in twee gevallen een definitieve uitspraak gedaan: één van de patenten blijft geldig, heeft het US Patent and Trademark Office bepaald. En Oracle kan nog in beroep gaan tegen de afwijzing van patent 7.426.720.

Nog 5 van de 7 patenten te gaan

Oracle beschuldigt Google van inbreuk op 7 van zijn patenten op Java. Over de geldigheid van 5 daarvan moet het USPTO nog een definitief oordeel vellen. Vervolgens moet de rechter nog bepalen of Googles Android inderdaad inbreuk maakt op die patenten.

Oracle wordt ongeduldig: het wil dat de rechtszaak begin 2012 van start gaat. Google vindt dat er nog te veel onduidelijkheden zijn. Het vindt dat een start medio 2012 meer voor de hand ligt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in