Management

Branche
China

Techindustrie krijgt meldpunt voor problemen door coronavirus

Brancheorganisatie FME wil inzicht in impact Chinese situatie.

31 januari 2020

Brancheorganisatie FME wil inzicht in impact Chinese situatie.

Brancheorganisatie FME is een meldpunt gestart voor bedrijven in de technologische industrie die problemen ervaren als gevolg van het coronavirus. FME hoopt zo inzicht te krijgen in hoe de sector geraakt wordt door de situatie in China. Daar blijven fabrieken dicht vanwege de snelle verspreiding van het virus. 

Een groot deel van de leden van FME handelen met de regio Wuhan, wat het epicentrum is van de uitbraak van het virus. Volgens de brancheorganisatie ligt het dan ook voor de hand dat ondernemingen de negatieve gevolgen ervaren. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan met de aanvoer van basismaterialen of halffabricaten voor de eigen voorraad.

Diverse internationale bedrijven hebben hun fabrieken tijdelijk gesloten. Het gaat bijvoorbeeld om Samsung Electronics en Toyota. 

Ondernemingen kunnen bij het meldpunt verder hun mening geven over de informatievoorziening van de Nederlandse overheid over het coronavirus. Onlangs werd het reisadvies naar China aangepast en opende overheid een informatiewebsite.

Coronavirus misbruikt voor malware

Beveiligingsbedrijf Kaspersky waarschuwt dat het coronavirus inmiddels ook misbruikt wordt om malware te verspreiden. Aanvallers vermommen kwaadaardige bestanden als documenten met betrekking tot het coronavirus. In de pdf-, mp4- en docx-bestanden staan bijvoorbeeld zogenaamd video-instructies over hoe je jezelf kunt beschermen, updates over de dreiging en virusdetectieprocedures. 

In de bestanden zitten echter verschillende soorten malware. Het gaat bijvoorbeeld om trojans en om worms die bestanden kunnen vernietigen, blokkeren, wijzigen of kopiëren. Daarnaast kunnen de malware-varianten de werking van computers of computernetwerken verstoren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.