Overslaan en naar de inhoud gaan

Techindustrie krijgt meldpunt voor problemen door coronavirus

Brancheorganisatie FME is een meldpunt gestart voor bedrijven in de technologische industrie die problemen ervaren als gevolg van het coronavirus. FME hoopt zo inzicht te krijgen in hoe de sector geraakt wordt door de situatie in China. Daar blijven fabrieken dicht vanwege de snelle verspreiding van het virus.
Chinese vlag
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

Een groot deel van de leden van FME handelen met de regio Wuhan, wat het epicentrum is van de uitbraak van het virus. Volgens de brancheorganisatie ligt het dan ook voor de hand dat ondernemingen de negatieve gevolgen ervaren. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan met de aanvoer van basismaterialen of halffabricaten voor de eigen voorraad.

Diverse internationale bedrijven hebben hun fabrieken tijdelijk gesloten. Het gaat bijvoorbeeld om Samsung Electronics en Toyota. 

Ondernemingen kunnen bij het meldpunt verder hun mening geven over de informatievoorziening van de Nederlandse overheid over het coronavirus. Onlangs werd het reisadvies naar China aangepast en opende overheid een informatiewebsite.

Coronavirus misbruikt voor malware

Beveiligingsbedrijf Kaspersky waarschuwt dat het coronavirus inmiddels ook misbruikt wordt om malware te verspreiden. Aanvallers vermommen kwaadaardige bestanden als documenten met betrekking tot het coronavirus. In de pdf-, mp4- en docx-bestanden staan bijvoorbeeld zogenaamd video-instructies over hoe je jezelf kunt beschermen, updates over de dreiging en virusdetectieprocedures. 

In de bestanden zitten echter verschillende soorten malware. Het gaat bijvoorbeeld om trojans en om worms die bestanden kunnen vernietigen, blokkeren, wijzigen of kopiëren. Daarnaast kunnen de malware-varianten de werking van computers of computernetwerken verstoren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in