Overslaan en naar de inhoud gaan

Techbedrijven VS klagen Trump aan over visumstop

De grootste Amerikaanse techbedrijven, waaronder Apple, Facebook, Amazon en Microsoft hebben zich aangesloten in een rechtszaak tegen president Donald Trump. De bedrijven willen dat buitenlanders weer een visum kunnen krijgen om tijdelijk in de Verenigde Staten te komen werken. De Trump-regering heeft een stop op die visa ingesteld.
Donald Trump
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De bedrijven hebben maandag een verzoek ingediend bij een rechtbank om namens hun sector hun mening te geven over het beleid van de regering Trump. Dat beleid, wat buitenlandse werknemers nu verhindert in de VS te werken brengt volgens hen "onherstelbare schade" toe aan bedrijven en de nationale economie. Trump vaardigde eind juni een decreet uit dat de uitgifte van veel soorten werkvisa opschort. Het gaat daarbij onder meer om visumprogramma's voor hoogopgeleide gespecialiseerde arbeidskrachten.

Andere techbedrijven die meedoen met de rechtszaak zijn Adobe, GitHub en Intel. "Het opschorten van visumprogramma's voor niet-immigranten door de president dat Amerikaanse arbeidskrachten zou moeten beschermen, benadeelt deze arbeidskrachten en de economie eigenlijk", staat in de ingediende stukken namens de 52 bedrijven. Volgens de bedrijven is er in de VS niet genoeg aanbod van de hoogopgeleide arbeidskrachten die zij zoeken.

Vorige maand besloten meerdere brancheorganisaties en de Amerikaanse Kamer van Koophandel ook om het beleid van president Trump bij de rechter aan te vechten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in