Overslaan en naar de inhoud gaan

Tableau geeft gratis online cursus voor datavaardigheden

Analyticsplatform Tableau is een gratis online cursus gestart waarmee geïnteresseerden datavaardigheden kunnen aanleren of verscherpen. Het programma Data Literacy for All bestaat uit zeven trainingsmodules op verschillende competentieniveaus, en staat volledig los van Tableau's eigen software.
e-learning
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De komende jaren groeit de behoefte aan datavaardigheden exponentieel, stelt Tableau. Bedrijven digitaliseren en innoveren snel, waardoor data steeds belangrijker wordt. "Economieën in alle delen van de wereld zijn tegenwoordig afhankelijk van digitale ondernemingen met krachtige datavaardigheden die wendbaarder zijn en in staat zijn om snel op nieuwe ontwikkelingen in te springen", vertelt Dan Pell, senior vice president EMEA bij Tableau. "Organisaties willen hierdoor nieuw talent aantrekken die over deze skills beschikken en bestaande medewerkers nieuwe datavaardigheden bijbrengen."

Om organisaties en professionals te ondersteunen, start Tableau een cursus voor datavaardigheden. In Data Literacy for All krijgen cursisten uitleg van onafhankelijke experts over diverse datavaardigheden. Professionals krijgen een introductie in data literacy. Daarna volgt training in bijvoorbeeld het herkennen van goed gestructureerde data, het ontdekken van trends en hoe correlaties tussen data ontdekt kunnen worden. 

De aangeleerde datavaardigheden kunnen na de cursus ook direct ingezet worden in het werkveld. De cursus is volledig gratis te volgen en geschikt voor alle professionals, "ongeacht waar zij zich in hun loopbaan bevinden", stelt Pell. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in