Loopbaan

Carriere
Training

Tableau geeft gratis online cursus voor datavaardigheden

Cursisten leren nieuwe vaardigheden aan of verscherpen bestaande vaardigheden. 

© CC0 - Pixabay.com FirmBee
22 januari 2021

Cursisten leren nieuwe vaardigheden aan of verscherpen bestaande vaardigheden. 

Analyticsplatform Tableau is een gratis online cursus gestart waarmee geïnteresseerden datavaardigheden kunnen aanleren of verscherpen. Het programma Data Literacy for All bestaat uit zeven trainingsmodules op verschillende competentieniveaus, en staat volledig los van Tableau's eigen software.

De komende jaren groeit de behoefte aan datavaardigheden exponentieel, stelt Tableau. Bedrijven digitaliseren en innoveren snel, waardoor data steeds belangrijker wordt. "Economieën in alle delen van de wereld zijn tegenwoordig afhankelijk van digitale ondernemingen met krachtige datavaardigheden die wendbaarder zijn en in staat zijn om snel op nieuwe ontwikkelingen in te springen", vertelt Dan Pell, senior vice president EMEA bij Tableau. "Organisaties willen hierdoor nieuw talent aantrekken die over deze skills beschikken en bestaande medewerkers nieuwe datavaardigheden bijbrengen."

Om organisaties en professionals te ondersteunen, start Tableau een cursus voor datavaardigheden. In Data Literacy for All krijgen cursisten uitleg van onafhankelijke experts over diverse datavaardigheden. Professionals krijgen een introductie in data literacy. Daarna volgt training in bijvoorbeeld het herkennen van goed gestructureerde data, het ontdekken van trends en hoe correlaties tussen data ontdekt kunnen worden. 

De aangeleerde datavaardigheden kunnen na de cursus ook direct ingezet worden in het werkveld. De cursus is volledig gratis te volgen en geschikt voor alle professionals, "ongeacht waar zij zich in hun loopbaan bevinden", stelt Pell. 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.