Beheer

Personal Tech
Geld grafiek

T-Mobile ontketent prijzenslag internet thuis

Goedkoper abonnement en hogere snelheid moet klanten lokken

© CC0,  Pixabay
29 oktober 2019

Goedkoper abonnement en hogere snelheid moet klanten lokken

T-Mobile Nederland ontketent een prijzenoorlog voor thuisinternet. De telecomprovider gaat de strijd aan met KPN en VodafoneZiggo met een goedkope deal voor combinaties van vast en mobiel internet.

Het gecombineerde abonnement dat sinds dinsdag beschikbaar is, scheelt de consument 30 tot 50 euro per maand, aldus T-Mobile.

Het telecombedrijf zegt te breken met de gebruikelijke marktpraktijk om een hogere prijs voor sneller internet thuis te vragen. Mobiele klanten van T-Mobile kunnen voortaan voor 25 euro per maand thuis de snelste beschikbare internetverbinding krijgen. De deal geldt alleen voor klanten met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en blijft twee jaar in stand. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft het concern.

T-Mobile heeft zo'n 5,5 miljoen mobiele klanten die potentieel voor het gecombineerde abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentieoverwegingen. Bovendien hoopt het concern om klanten van de concurrenten te lokken met de nieuwe deal.

Klanten die al een glasvezelaansluiting bij T-Mobile hebben, kunnen op een snelheid van 1 gigabit per seconde rekenen. Dat zijn zo'n 1,1 miljoen adressen. Bij andere klanten geldt vooralsnog een snelheid van maximaal 100 megabit per seconde.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
4
Reacties
Frank van Zanten 29 oktober 2019 20:28

Waarom wordt een ronkend persbericht wat aan het ANP is aangeboden en is overgetypt gewoon blind gepubliceerd zonder zelf even wat checks te doen. Wel heel makkelijk om zo content te krijgen. Een Tech blad onwaardig. Dit is helemaal geen goede deal. Alleen de AMS-IX is in staat om echt hoge bandbreedtes te leveren.

Ling Yun Tsai 29 oktober 2019 14:57

Ik vind dit een mooie actie maar helaas klopt dit niet ik heb mijn abonnement dus late aanpassen
met de zelfde configuratie wat ik al had prijs totaal € 60,25
Internet 100 voor € 36,00 word nu 1gb voor € 40 korting € 15 = €25 dus mijn nieuw abonnement word
nu € 60,00 tijdelijk want na 3 maanden gaat actie code € 5 eraf en word het uiteindelijk € 65,00
Hoe zo voordeel !! je raakt alle opgebouwde voordelen van je eerste abonnement kwijt het had mijn min € 11,00 voordeel moeten opleveren € 60,25 - €11,00 = €49,50
Dus heb alles direct weer terug gedraaid zo kun je dus ook een Oorlog winnen.

Renzo Geelhoed 29 oktober 2019 13:06

Wat er ook niet vermeld wordt dat die 1Gb/s alleen kan op het glasnetwerk van T-Mobile zelf. Via het KPN netwerk is slechts 100Mb/s beschikbaar, waar dat voorheen 200/200 en 500/500 Mb/s was. Dus sneller internet is ook nog een een leugen.
En de reactie van M Schrijen klopt helemaal, je krijgt ook nog eens Duits internet, al je verkeer gaat via een zwaar overbelast internet knooppunt van T Systems Duitsland wat zo slecht werkt dat klanten met een 750Mb/s verbinding slechts 30Mb/s hebben in de avonduren. TV kijken gaat ook gewoon erg slecht sinds afgelopen weekend. Jammer, want het WAS een goede provider. Nu wordt dit nieuws gepushed om de huidige slechte verbindingen te maskeren.

M. Schrijen 29 oktober 2019 10:14

Wellicht is het voor een techblad ook relevant om te vermelden dat ze dit bedrijfeconomisch met meer winst denken te realiseren door het internetverkeer niet langer via de AMS-IX te routeren. T-Mobile heeft aanpassingen aan zijn netwerk doorgevoerd waardoor het verkeer via DTAG verloopt. Dat is de Duitse exchange die in handen is van T-Mobile's moederbedrijf Deutsche Telekom. Hierdoor kunnen ze meer geld aan de contentproviders vragen. Als "collateral damage" krijgen de nederlandse klanten een internet ervaring op Duits niveau, allerbelabberst dus.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.