Innovatie & Strategie

Infrastructuur
bellen

T-Mobile brengt bellen via Wi-Fi en 4G

4G-bellen (VoLTE) is nu mogelijk met T-Mobile Go, en na de zomer volgt Wi-Fi bellen.

27 mei 2019

4G-bellen (VoLTE) is nu mogelijk met T-Mobile Go, en na de zomer volgt Wi-Fi bellen.

T-Mobile biedt zijn particuliere en zakelijke klanten de mogelijkheid om telefoongesprekken te laten lopen via 4G en binnenkort via Wi-Fi. Het zogeheten 4G-bellen (VoLTE, of Voice-over-LTE) biedt betere geluidskwaliteit, waarbij de aanbieder ook spreekt van "een snellere gespreksverbinding". Overigens gaat de ondersteuning voor bellen via 4G en Wi-Fi niet gelijktijdig in voor consumenten- en zakelijke abonnementen.

Telecomaanbieder T-Mobile lijkt consumenten 'voor te trekken' met de uitrol van bellen via 4G en via Wi-Fi. Het is weliswaar vanaf vandaag mogelijk voor bepaalde T-Mobile klanten om te bellen via 4G, wat geldt voor zowel particuliere klanten als ook ondernemers. Dat betreft dan beide soorten klanten die een regulier Go-abonnement moeten hebben, afgesloten na 29 januari dit jaar.

Buitengebieden, en Vinex

In de nazomer volgt voor particuliere T-Mobile klanten dan de mogelijkheid om ook te kunnen bellen via Wi-Fi. Voor zakelijke abonnementen wordt bellen via 4G en Wi-Fi later in dit kwartaal tegelijkertijd geactiveerd, laat T-Mobile weten in zijn aankondiging van vandaag. De omarming van telecomtechnieken VoLTE en de draadloze netwerkstandaard Wi-Fi dient om goede (of betere) telefonische bereikbaarheid te bieden op plaatsen waar minder goed bereik is. Te denken valt aan buitengebieden waar minder zendmasten kunnen staan, maar ook aan kantoren en woningen met bepaalde signaalstorende bouwconstructies.

T-Mobile zet bellen via 4G en via Wi-Fi neer als nieuwe standaard in de telecomwereld. "Mensen willen overal bereikbaar zijn en kunnen bellen, toch kan het nog steeds voor komen dat je op je werk of thuis minder goed telefonisch bereikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met factoren zoals moderne constructie- en isolatiematerialen die het netwerksignaal dempen. In die gevallen biedt bellen via 4G of Wi-Fi een oplossing."

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.