Overslaan en naar de inhoud gaan

Surface Pro 6 en Book 2 kampen met cpu- en wifiproblemen

Eigenaren van de Microsoft Surface Pro 6 en Surface Book 2 klagen over onbruikbare apparaten door problemen met de processorsnelheid en wifiverbinding. Microsoft zegt op de hoogte te zijn en komt snel met updates. Voor het wifiprobleem is al een handmatige oplossing.
Microsoft Surface devices
© Microsoft
Microsoft

Sommige gebruikers van een Surface Pro 6 en Surface Book 2 klagen op sociale media en fora dat hun toestel sinds kort zo langzaam is dat hij nauwelijks bruikbaar is. Technische tests van eigenaren wijzen uit dat een bug de prestaties van de Intel-processor terugschroeft naar 400MHz. Deze kloksnelheid is zo laag dat het krachtige apparaat presteert als een computer met een oude Pentium-processor. Het is nog niet duidelijk waarom dit gebeurt.

Microsoft werkt aan cpu-fix

Mogelijk denkt de processor dat hij tegen een warmtelimiet aanzit en verlaagt hij daarom zijn prestaties om af te koelen, schrijft TechRepublic. Microsoft laat de site desgevraagd weten op de hoogte te zijn van gebruikers die kampen met trage Surface-producten. Er zou binnenkort een firmwareupdate uitkomen die het probleem verhelpt. Wanneer deze update precies komt en wat de reden is van het CPU-probleem, zegt de fabrikant niet. 

Wifiproblemen

Er zijn ook Surface Pro 6- en Book-bezitters die met een ander probleem te maken hebben. Na firmwareupdates van begin deze maand kan er in sommige gevallen geen verbinding worden gemaakt met 5GHz-wifinetwerken. Dit lijkt te wijten aan de nieuwste wifidriver van Marvel. The Verge heeft dit probleem ook en zegt dat gebruikers het beste via de instellingen van de Surface een oudere wifidriver kunnen instellen. Die heeft het probleem namelijk niet.

Microsoft heeft nog niet officieel gereageerd op het wifiprobleem. Een beheerder op het Microsoft-forum, waar het klachten regent, zegt dat de fabrikant aan een oplossing werkt. 

Surfaces hebben vaker bugs

De problemen met de processor en wifiverbinding zijn de nieuwste tegenslagen voor eigenaren van een Microsoft Surface-apparaat. Een paar weken geleden stopte Microsoft al met het uitrollen van de Windows 10 mei-update voor zijn eigen toestellen omdat gebruikers klaagden over een niet-werkende videokaart. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt en pas daarna komt de update opnieuw beschikbaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in