Innovatie & Strategie

Personal Tech
Surface-laptop (2019)

Surface-laptop imiteert én zet zich af tegen MacBook

Surface Laptop 3: nieuwste Intel- en AMD-chips, keyboards met veel travel, en USB-poorten.

Panos Panay, Microsoft © Microsoft
2 oktober 2019

Surface Laptop 3: nieuwste Intel- en AMD-chips, keyboards met veel travel, en USB-poorten.

Microsoft onthult nu zijn nieuwe Surface-laptop, in 13 en 15 inch formaat. Topman Panos Panay belicht in zijn aan Apple-presentaties denkende aankondiging het design en de gebruikte materialen, maar ook de ingebouwde rekenkracht van Intel- en AMD-processors, naast nog toetsenborden met traditioneel schaarmechanisme die flinke travel bieden. De getoonde promovideo showt naast de moderne USB-c poort ook een reguliere USB-poort in het dunne device.

Panay benadrukt ook dat de derde generatie van de Surface-laptop beter repareerbaar is, zonder dat daarbij zichtbare lijnen of schroefgaten zijn gebruikt. De laptop valt aan de binnenkant te openen, hoewel de Microsoft-topman benadrukt dat gebruikers dit niet zomaar zelf moeten uitproberen. "Ik wil niet dat je me tweet of een bericht stuurt dat je dit hebt gedaan en dat nu je Surface kapot is", grapt de topman tijdens de Surface-presentatie.

Intel- en AMD-laptopmodel

De Surface Laptop 3 is uitgerust met de nieuwste, tiende generatie van Intels processors: de Ice Lake-reek, die wordt geproduceerd op 10 nanometer. Microsoft claimt een verdubbeling van het prestatieniveau ten opzichte van de Surface Laptop 2, en een verdriedubbeling in vergelijking met de MacBook Air.

Het 15 inch consumentenmodel van de Surface Laptop 3 is voorzien van AMD's krachtige Ryzen-processor. Microsoft spreekt van een samenwerking met AMD voor het ontwerp van de in deze laptop gebruikte processor, met aangepaste Vega GPU ingebouwd. De zakelijke modellen én de 13,5 inch Surface Laptop 3 gebruiken allen Intel-processors van de tiende generatie, zo blijkt uit de technische specificaties van de derde generatie Surface-laptop.

USB-c in tablet

Na de onthulling van de nieuwe Surface-laptopmodellen showt Microsoft-topvrouw Robin Seiler in het nu lopende event de nieuwe generatie van zijn Surface-tablet. De Surface Pro 7 is uitgerust met een USB-c aansluiting. Tijdens de productdemonstratie komt de nieuwe uitvoering van Windows' browser Edge ook aan bod, inclusief integratie met Office-applicaties als Word en Excel.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.