Overslaan en naar de inhoud gaan

Surface-laptop imiteert én zet zich af tegen MacBook

Microsoft onthult nu zijn nieuwe Surface-laptop, in 13 en 15 inch formaat. Topman Panos Panay belicht in zijn aan Apple-presentaties denkende aankondiging het design en de gebruikte materialen, maar ook de ingebouwde rekenkracht van Intel- en AMD-processors, naast nog toetsenborden met traditioneel schaarmechanisme die flinke travel bieden. De getoonde promovideo showt naast de moderne USB-c poort ook een reguliere USB-poort in het dunne device.
Panos Panay
© Microsoft
Microsoft

Panay benadrukt ook dat de derde generatie van de Surface-laptop beter repareerbaar is, zonder dat daarbij zichtbare lijnen of schroefgaten zijn gebruikt. De laptop valt aan de binnenkant te openen, hoewel de Microsoft-topman benadrukt dat gebruikers dit niet zomaar zelf moeten uitproberen. "Ik wil niet dat je me tweet of een bericht stuurt dat je dit hebt gedaan en dat nu je Surface kapot is", grapt de topman tijdens de Surface-presentatie.

Intel- en AMD-laptopmodel

De Surface Laptop 3 is uitgerust met de nieuwste, tiende generatie van Intels processors: de Ice Lake-reek, die wordt geproduceerd op 10 nanometer. Microsoft claimt een verdubbeling van het prestatieniveau ten opzichte van de Surface Laptop 2, en een verdriedubbeling in vergelijking met de MacBook Air.

Het 15 inch consumentenmodel van de Surface Laptop 3 is voorzien van AMD's krachtige Ryzen-processor. Microsoft spreekt van een samenwerking met AMD voor het ontwerp van de in deze laptop gebruikte processor, met aangepaste Vega GPU ingebouwd. De zakelijke modellen én de 13,5 inch Surface Laptop 3 gebruiken allen Intel-processors van de tiende generatie, zo blijkt uit de technische specificaties van de derde generatie Surface-laptop.

USB-c in tablet

Na de onthulling van de nieuwe Surface-laptopmodellen showt Microsoft-topvrouw Robin Seiler in het nu lopende event de nieuwe generatie van zijn Surface-tablet. De Surface Pro 7 is uitgerust met een USB-c aansluiting. Tijdens de productdemonstratie komt de nieuwe uitvoering van Windows' browser Edge ook aan bod, inclusief integratie met Office-applicaties als Word en Excel.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in