Innovatie & Strategie

Branche
it in de klas

SURF-awards voor onderwijsvernieuwers

Winnaars droegen met ICT bij aan onderwijsvernieuwing

© Liesbeth Dingemans
6 november 2019

Winnaars droegen met ICT bij aan onderwijsvernieuwing

SURF heeft onderwijsawards uitgereikt aan vijf personen in even zo veel categorieën die met behulp van ICT hebben bijgedragen aan onderwijsvernieuwing. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Henk Hagoort, bestuurder van Hogeschool Windesheim, kreeg de prijs omdat hij deze instelling ruimte en richting gegeven heeft om deel te nemen aan experimenten van OCW om het nut en de noodzaak te tonen van flexibilisering van het hoger onderwijs door de inzet van ICT.

Bert-Jan Klaren, ICT-specialist bij de Hanzenhogeschool, won de award voor zijn innovatieve experimenten die voor een toename van de inzet van digitale tools binnen het onderwijs hebben gezorgd. 

Silvester Draaijer, senior beleidsadviseur ICT & Onderwijs van onder meer de Vrije Universiteit Amsterdam, is beloond met de prijs omdat hij al jaren een drijvende kracht is achter veel onderwijsinnovatie, zoals digitaal toetsen.  

Marina Brinkman-Staneva, docente aan de Breda University of Applied Sciences, werd gelauwerd voor de digitale leeromgeving die zij heeft ontwikkeld die de kans op uitval van studenten of studievertraging aanzienlijk verkleint.

Fake Zijl, student aan de Hogeschool Windesheim, kreeg de prijs voor zijn EPD dat hij gebouwd heeft voor de HBO-opleiding Verpleegkunde. Dit EPD is voorzien van een fictief patiëntendossier en helpt de studenten sneller analytisch te leren denken en klinisch redeneren. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.