Overslaan en naar de inhoud gaan

Support oude versies Visual Studio stopt

Gebruikers van Visual Studio 2017 en Visual Studio 2019 v16.7 moeten uiterlijk 12 april zijn overgestapt naar v16.11, waarschuwt Microsoft. De mainstream support voor die oudere versies stopt dan.
Microsoft Visual Studio
© Microsoft
Microsoft

Het bedrijf heeft een tijdslijn gepubliceerd voor gebruikers van oudere versies van Visual Studio. Duidelijk is dat op 12 april aanstaande de support voor VS 2017 en VS 2019 v16.7 eindigt. Wel biedt Microsoft nog 5 jaar lang security fixes voor VS 2017. Een overstap naar v15.9 is volgens Microsoft daarom raadzaam. Gebruikers van VS 2019 v16.7 wordt aangeraden over te stappen naar v16.11 waarvoor nog mainstream support wordt gegeven tot april 2024.

Voor Visual Studio 2012 eindigt alle support op 9 januari 2023. Naast functionele updates komen dan ook security-updates niet meer uit voor deze oude versie van de ontwikkelsoftware.

Visual Studio 2022

Gebruikers kunnen voor hun overstap ook kiezen voor 64-bit Visual Studio 2022. Die recente release geniet nog mainstream support tot 2027 en overall support tot januari 2032. Visual Studio 2022 werkt volgens een channel-based systeem voor service. Dat houdt in dat er een Preview Channel is, waar in een vroeg stadium naar nieuwe functionaliteit kan worden gekeken. Dan is er het Current Channel dat die nieuwe functionaliteit – als die goed werkt - aanbiedt in drie maandelijkse updates. Dan is er nog het Long-Term Servicing Channel dat kleine updates aanbiedt en anderhalf jaar support daarop biedt. Na die anderhalf jaar moet een gebruiker die updates echt doorvoeren anders krijgt hij geen patches meer.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in