Sun-topman twittert zijn ontslag

4 februari 2010
Jonathan Schwartz, de laatste algemeen directeur van Sun Microsystems, neemt afscheid in stijl. Hij kondigde gisteren zijn ontslag aan aan via een haiku op Twitter.

Schwartz verstuurde zijn Twitter-bericht gisteren nadat de verkoop van Sun Microsystems aan Oracle formeel was afgerond. De Sun-topman staat bekend om zijn onorthodoxe inzet van nieuwe ontwikkelingen op het web. Hij kreeg het voor elkaar dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC blogs hetzelfde gewicht gaf als persberichten in de officiële communicatie van een bedrijf. Hij was dan ook de eerste Sun-topman met een eigen blog.

Schwartz nam in 2006 het roer over van Scott McNealy, de medeoprichter en op dat moment de algemeen directeur van Sun. Schwartz gaf gelijk in het eerste jaar van zijn bewind de broncode van Suns belangrijkste softwareproducten als Java en Solaris vrij onder een open-sourcelicentie. Zijn strategie was meer ontwikkelaars aan te trekken voor verrijking van de software en daarmee ook onder klanten bredere interesse voor Suns hardwareportfolio te creëren. Het bedrijf bleef echter kampen met tegenvallende resultaten.

Schwartz zegt nu eerst wat vrije tijd te nemen en zich daarna te storten op de vele kansen die de ontwikkelingen op het web te bieden hebben. Bij Oracle had Schwartz geen toekomst. Oracle-topman Larry Ellison had eerder al laten weten eerder te verwachten dat Schwartz zou vertrekken dan dat hij na de integratie van Sun een rol zou krijgen binnen Oracle.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.