Beheer

Cloud
Google Cloud

Storing Google deels opgelost

Google Cloud houdt problemen

20 augustus 2020

Google Cloud houdt problemen

De storing die Gmail en een aantal andere G Suite-diensten vandaag deels heeft plat gelegd is opgelost. Google Cloud houdt nog steeds problemen. Cloud-uitval kan hoge kosten tot gevolg hebben. 

Gmail en G Suite-diensten werken weer als vanouds. Google meldde rond het middaguur dat de problemen zijn opgelost. Op het G Suite Status Dashboard is te zien dat alle diensten het weer doen. Wat de oorzaak van de storing was, is nog niet bekend gemaakt. De storing begon vanochtend vroeg. 

Hoge kosten cloud-uitval

De problemen met het Google Cloud Platform zijn echter nog niet verholpen, zo blijkt uit het Cloud Status Dashboard. Wat dat betekent voor gebruikers van deze cloud is niet geheel duidelijk. Wat de schade hiervan is voor hen, is ook nog niet duidelijk. Een indicatie is wellicht te vinden in een onderzoek van november 2019 van ITIC onder 1000 bedrijven wereldwijd. Daaruit blijkt dat 98 procent ervan uit gaat dat de schade van een uur uitval van hun cloud op zijn minst 100.000 dollar bedraagt. De kosten hangen sterk af van het soort bedrijf en de grootte daarvan. Zo schat een derde van hen dat de schade zelfs 1 tot 5 miljoen dollar per uur uitval kan bedragen. De kosten zitten onder meer in het verlies van omzet, reputatieschade, compensatie van klanten, overwerk van medewerkers na herstel en eventuele boetes van de overheid. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.