Development

Apps
touch screen Windows

Stop op ontwikkeling W10 touch-friendly Office apps

Microsoft zet een punt achter de ontwikkeling van Office-apps geoptimaliseerd voor aanraakschermen.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Bob Familiar
1 oktober 2018

Microsoft zet een punt achter de ontwikkeling van Office-apps geoptimaliseerd voor aanraakschermen.

Het besluit betekent overigens niet dat de apps niet meer gebruikt kunnen worden. Er vindt alleen geen doorontwikkeling meer plaats.

Microsoft legt de prioriteit bij andere producten, zoals de Android en iOS versies van de apps voor het mobiele platform en Win32 en webversies van de apps voor gebruik op pc's, verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegen The Verge.

De touch-friendly Office-apps werden geïntroduceerd als onderdeel van Windows 8.1. Ze waren bedoeld als demonstratie wat app-ontwikkelaars aan konden met Universal Windows apps. In de tussentijds zijn ze meegekomen met de ontwikkeling van Windows 10.

Nieuwe strategie

Maar Microsoft gooit nu het roer om. Ontwikkelaars kunnen al langer hun bestaande desktop apps in de Windows Store plaatsen en dus is er weinig reden meer om speciale aandacht te besteden aan nieuwe universal Windows apps te maken. Nu Microsoft zelf ook de ontwikkeling van deze apps staakt, is dat een onderstreping van deze strategie.

De universal Windows apps waren bedoeld om ook op Windows phones goed uit de verf te komen. Maar het mobiele platform is door Microsoft verlaten. Toch gebruikt Microsoft de apps nog wel, bijvoorbeeld in combinatie met de HoloLens en de Surface Hub 2. Maar ook voor deze apparaten zijn de webversies van Office de toekomst, nu de ontwikkeling van de universal apps stopt.

 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.