Loopbaan

Carriere
arbeidsmarkt

Stevige groei werkgelegenheid in ICT

Toename van 1800 banen in september

12 oktober 2017

Toename van 1800 banen in september

De werkgelegenheid in Nederland is afgelopen maand gegroeid met 10.600 banen, waarvan 1800 ICT-banen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van ADP, dat maandelijks een rapport uitbrengt over de Nederlandse werkgelegenheid, uitgesplitst in verschillende sectoren.

In de sector Informatie en Communicatie, waar IT-bedrijven in dit rapport onder vallen - samen met uitgeverijen, RTV en telecommunicatie – kwamen er in de maand september 1800 banen bij. De groei in de sector gaat sneller dan de algemene trend. Alleen in de zakelijke dienstverlening kwamen er de afgelopen maand meer banen bij.
 

Lichte afvlakking

Overigens vlakt de groei van de werkgelegenheid wel iets af ten opzichte van de voorgaande maanden. In augustus kwamen er nog 2000 banen bij in de ICT, in juli waren dat er 1900, terwijl het in juni om 2200 banen ging en in mei maar liefst om 2500 banen.

“Na een stilstand in augustus trok de werkgelegenheid in september weer aan met een toename van 10.600 banen," aldus Ahu Yildirmaz, vice-president en mede-hoofd van het ADP Research Institute. "In de zakelijke dienstverlening groeide het aantal banen aanzienlijk en de vertraging van de groei van de werkgelegenheid in deze sector in augustus heeft geen impact op het sterke derde kwartaal waarin we ook stevige groei zien in de informatie- en communicatie en de bouw.”

De totale Nederlandse niet-agrarische werkgelegenheid nam in september 2017 dus toe met 10.600 banen. Per sector ziet de verdeling er als volgt uit:

ADP Werkgelegenheidsgroei sept 2017
Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.