Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke groei Nederlandse cloudaanbieders verwacht

The METISfiles heeft een update gepubliceerd van het Nederlandse cloudlandschap: The Dutch Cloudscape, versie 1.2. Het Nederlandse cloudlandschap omvat 184 bedrijven in de categorieën software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS).
Business
Shutterstock
Shutterstock

SaaS het populairst

Van de onderzochte bedrijven biedt 76 procent SaaS-diensten, 20 procent IaaS-diensten en 4 procent PaaS-diensten. En 10 procent van de bedrijven is in meer dan een categorie actief. In de update zijn drie nieuwe SaaS-categorieën geïntroduceerd: Online Workspace, Collaboration en Document Management. Cameramanager.com en IASO zijn uit de Cloudscape verdwenen, omdat ze overgenomen zijn door respectievelijk Panasonic en GFI Software.

“IaaS, communicatie en online werkplekaanbieders zullen in de toekomst samensmelten tot een bredere infrastructuurcategorie” voorspelt METISfiles-analist Pim Bilderbeek. Hij verwacht ook een toename van het aantal Nederlandse aanbieders van online marketing en social media tools.

Boven de 1 miljard euro

“We verwachten dat het aantal Nederlands cloudaanbieders sterk zal groeien, naarmate meer Nederlandse bedrijven de cloud omarmen”, zegt Bilderbeek. De omvang van de Nederlandse Cloudmarkt zal in 2016 meer dan 1 miljard euro bedragen, becijfert METISfiles. Alleen bedrijven die hun wereldwijde hoofdkantoor in Nederland hebben en publieke clouddiensten aan bedrijven verkopen worden in het onderzoek meegenomen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in