Development

Apps

Startschot voor ontwikkeling Windows 10-apps

27 mei 2015
Microsoft heeft de Windows Apps Studio aangepast aan het bouwen van apps voor Windows 10.

Windows App Studio is een set online gereedschappen voor het ontwikkelen van Windows-apps, meldt Venturebeat. Wie wil kan er gebruik van maken. 

Na het creëren van een app, krijgt de ontwikkelaar de optie te kiezen voor een specifiek Windows-platform. De ondersteuning voor Windows Phone 8.0 is in december komen te vervallen. Vervolgens kan een bestand worden gedownload dat in Visual Studio kan worden geopend om de broncode te bewerken. Daarmee is de app ook te testen op verschillende referentie-smartphonemodellen.

Alleen op de pc

In de bèta-versie van de Windows 10-ontwikkelset kan al wel getest worden op op een Windows-pc maar nog niet op smartphones. Die optie volgt in een later stadium.

Windows App Studio heeft ook een aantal nieuwe eigenschappen. Zo genereert de portalsite app packages die de naam hebben van de app en een versienummer. Verder is SplitView een nieuwe optie en zijn er VisualTrigger controle-elementen aan toegevoegd.

Ook is het nu mogelijk gebruik te maken van Bing Maps, Xbox Music Data Source en Live Tile Update. Application Insights is een nieuwe dienst die het gebruik en de prestaties van de app in de gaten houdt.


Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.