Overslaan en naar de inhoud gaan

Startscherm iPhone, iPad al 20 jaar hetzelfde

Het startscherm van Apples iPhone en iPad trekt steeds meer kritiek. Het is in de zes jaar dat iOS op de markt is niet veranderd. Verschillende analisten merken op dat het er nu wel erg gedateerd uit begint te zien, en ook duidelijk achter loopt op wat Google in Android en Microsoft in Windows 8 (Phone) laten zien. Voor ontwerper F.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Bianco was de stilstand op dit terrein bij Apple zelfs aanleiding om zelf wat schetsen te maken van een gemoderniseerd iOS-interface, die hij op Flickr heeft gepubliceerd.

Spoorzoeken in het verleden

Eén van de critici is publicist en computerwetenschapper David Gewirtz, die onder andere schrijft voor ZDnet. In een artikel op ZDNnet volgt Gewirtz het spoor van de iOS-interface terug in de tijd. En daarbij komt hij uit op de MessagePad die Apple in 1993 lanceerde:

De interface daarvan verschilt niet wezenlijk van die van iPhone en iPad, stelt Gewirtz. Het enige verschil is dat Apple - althans op de iPhone - nu vier icoontjes in de onderste balk heeft staan, in plaats van de zes op de MessagePad, constateert hij.

Geruchten willen dat Apple nu werkt aan een grondige modernisering van het interface in iOS. Zo grondig, dat versie 7 zelfs vertraagd zou zijn. Apple doet daar - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in