Management

Wetenschap
centen

Start-up nieuwe lokaliseringstechnologie krijgt flinke investering

Lokaliseren zonder GPS interessant voor brandweer en mijnbouw.

3 juni 2022

Lokaliseren zonder GPS interessant voor brandweer en mijnbouw.

De start-up Epic Blue, dat software levert om mensen in gevaarlijk situaties te lokaliseren, heeft een miljoen euro opgehaald waarmee meer groei gerealiseerd kan worden. Met de technologie kunnen mensen gelokaliseerd worden zonder gps.

Het Leuvense bedrijf kan ruwe data uit 'sensor fusion' halen om mensen in vaak gevaarlijke situaties te lokaliseren. Dat lukt ook op plekken waar geen gps voorhanden is, schrijft Knack.

De software maakt gebruik van bestaande infrastructuur, mobiele toestellen, sensoren en kunstmatige intelligentie. Een tracker kan aantonen of een persoon ergens gevallen is of in een gebouw zit waar geen gps is. Het zou met name voor brandweerlieden en beveiligers van pas kunnen komen. Ook is de technologie interessant voor mijnbouw en gezondheidszorg.

Groeiende nood

Epic Blue kreeg al bedragen van onder meer InvestLink om verder te ontwikkelen. Daar komt nu een fors bedrag bovenop. “We zien onder meer een groeiende nood aan oplossingen die gps-spoofing en locatie-hacking tegengaan” aldus CEO Michael Ilsbroux.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.