Beheer

Netwerken
supermarkt schappen

Stadsbrede iBeacon-dekking voor Sneek

© CC0 Public Domain maiarambarros
30 april 2015
Sneek is de eerste stad met volledige iBeacon dekking. Gisteren gaf burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Sudwest-Fryslan het officiele startsein voor het beaconproject in Sneek.

Met de beacons kunnen musea, monumenten en evenementen, maar ook winkels en horecagelegenheden relevante berichten sturen naar mensen in de directe omgeving die de bijbehorende, gratis Lightcurb beacon app hebben gedownload op hun smartphone.

Persoonlijke informatie

Na het downloaden van de Lightcurb app ontvangen bezoekers en inwoners van Sneek gepersonaliseerde informatie als zij in contact komen met de iBeacons op fysieke plaatsen. Dit varieert van inhoudelijke informatie over historische gebouwen, zoals de bekende Waterpoort, en evenementen als de Sneekweek, tot speciale aanbiedingen bij Sneeker winkels.

Honderden stuks

Tot nu toe is het iBeacon systeem alleen op kleine schaal toegepast. Daar komt nu dus verandering in. Naast de 20 iBeacons die de gemeente Sudwest-Fryslan inmiddels heeft geplaatst bij onder meer monumenten, musea en het theater van Sneek zijn er al tientallen ondernemers op het systeem aangesloten.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.