Beheer

Netwerken

SP wil gratis internet in de trein veiligstellen

23 juli 2012
SP-kamerlid Paulus Jansen wil van minister Schulz de garantie dat gratis draadloos internet in de trein ook na 2013 gewaarborgd blijft.

Jansen reageert op een mededeling van de NS op zijn website dat gratis internet maar tot eind 2013 is gegarandeerd. Hij vraagt daarom van Schulz of ze bij de komende concessie voorwaarden zal stellen over het aanbod van wifi.

De uitrol van gratis internet in de trein startte in 2010 en zal eind 2013 zijn afgerond. De overheid heeft hiervoor 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. Gratis internet moest meer automobilisten de trein inlokken.

Contract met T-Mobile loopt af

De NS heeft een contract met T-Mobile voor internet in de trein, dat in april 2013 afloopt. Het bedrijf is nu in met meerdere partijen in onderhandeling voor een nieuw contract.

Janssen wil ook dat Schulz een landelijk systeem voor draadloos internet in de trein laat invoeren. Dat moet het voor reizigers makkelijker maken overal online te gaan. Hij pleit voor één geljik systeem voor alle ov-aanbieders. “We moeten af van de ratjetoe die het nu is.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.