Development

Branche
SIG

Software Improvement Group over in handen van investeerder

De Software Improvement Group (SIG) is overgenomen door Auxilium Capital, een Nederlandse investeerder.

19 juni 2017

De Software Improvement Group (SIG) is overgenomen door Auxilium Capital, een Nederlandse investeerder.

De overname van de Software Improvement Group (SIG)is het gevolg van een zoektocht naar kapitaal voor verdere internationale expansie en diversifiëring.

Auxilium heeft een akkoord bereikt met de drie oprichters van de SIG, Paul Klint, Tobias Kuipers en Marjo Wildvank. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

De drie startten de SIG in 2000 als een spin-off van het Amsterdamse Centrum Wiskunde &  Informatica (CWI). Het doel was organisaties te helpen met het bouwen van goede software die zo min mogelijk fouten bevat en goed onderhoudbaar is. De SIG ontwikkelde daartoe onder meer software-ontwikkelmethodieken en geautomatiseerde tools waarmee het software kon worden getest op de implementatie van die methoden. Het doel is de veiligheid van software te analyseren en te verbeteren, zodat het risico op problemen in de toekomst vermindert.

CEO Erik Oltmans ziet de overname als een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf. De eigenaren hadden de afgelopen jaren zich al steeds meer teruggetrokken uit het bedrijf.

Auxilium is een investeerder die in 2016 is opgericht. Het fonds koopt Nederlandse bedrijven op met een bewezen solide bedrijfsmodel en een omzet van minimaal 1 miljoen euro.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.