SNS Reaal en KPN winnen Telewerkprijzen 2009

11 december 2009
SNS Reaal uit Utrecht heeft dit jaar de TelewerkJaarprijs en de TelewerkPublieksprijs gewonnen. KPN kreeg de TelewerkAspectprijs 2009 uitgereikt tijdens de vakbeurs TelecomExpo in de Jaarbeurs Utrecht.

Met de Telewerkprijzen wil de Stichting TelewerkForum Het Nieuwe Werken in Nederland bevorderen en innovatieve oplossingen tonen voor maatschappelijke en organisatorische problemen. Onder Het Nieuwe Werken verstaat de stichting ‘tijd- en/of plaatsonafhankelijk werken, waarmee de ondernemingsgeest en concurrentiekracht wordt bevorderd’. Hieronder vallen begrippen als telewerken, thuiswerken, televergaderen, videoconferencing, mobiel werken en vrijwerken.

De TelewerkJaarprijs gaat naar SNS Reaal omdat de organisatie Het Nieuwe Werken op een voorbeeldige wijze heeft ingevoerd. Jurylid Piet van Schijndel, voorzitter Raad van Advies van het Telewerkforum, en lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland reikte de TelewerkJaarprijs uit.

Van Schijndel: "Wij zijn van mening dat SNS Reaal het Nieuwe Werken op uitmuntende wijze heeft ingevoerd. Zaken die onnodig vastzitten zoals de werkplek, werktijden, geografische locatie en de managementstijl zijn ontkoppeld en flexibel gemaakt. Hierbij is moderne mobiele en web 2 technologie ingezet. SNS REAAL maakt maximaal gebruik van de voordelen van het informatietijdperk. Er is een modernere, betere en leukere werkomgeving gecreëerd. Steeds zijn de voordelen voor SNS Reaal zelf en voor de medewerkers afgewogen en vastgesteld."

De TelewerkAspectPrijs wordt toegekend aan onderzoeken, artikelen, werkplekconcepten, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken. Willem de Jager, directeur TelewerkForum reikte de TelewerkAspectPrijs uit aan KPN.

Uit het juryrapport: " KPN vervult in deze ook een voorbeeldfunctie. De aanleiding om bij KPN met het Nieuwe Werken aan de slag te gaan heeft direct te maken met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: KPN heeft aangetoond de uitstoot van CO2 te kunnen terugbrengen door reistijden sterk te reduceren. Dit door een eerste fase van het nieuwe werken op grote schaal in te voeren: webgebaseerde conferencing ofwel elektronisch vergaderen in de cloud. Invoering van de conferencecard heeft er bij KPN toe geleid dat één op de drie vergaderingen plaatsvindt als conference call. Hiermee heeft KPN op jaarbasis al een besparing weten te realiseren van maar liefst 283.000 uren reistijd, wat gelijk staat aan 19 miljoen kilometer die minder op de weg doorgebracht wordt, waardoor effectief 2,8 kiloton minder CO2-uitstoot heeft plaatsgevonden. Oh ja, en het bespaart ook nog eens 14 miljoen euro netto. Dat is nog eens wat je noemt de wet van de grote getallen die hier spreekt."

De TelewerkPublieksprijs is door de bezoekers van Telecom Expo per sms-stemming bepaald uit de zes genomineerden. Het publiek heeft gekozen voor SNS Reaal. Nico Jongerius van SNS Reaal ontving de prijs uit handen van jurylid Rob van der Hoeven, voorzitter van het TelewerkForum en Area Vice President Benelux van Citrix Systems.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.