Snow Leopard

Snow Leopard verwacht op 28 augustus

© Apple
24 augustus 2009
Versie 10.6 van Mac OS X, alias Snow Leopard, komt waarschijnlijk eind deze week beschikbaar. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Volgens de berichten begint Apple op vrijdag 28 augustus met de levering van Snow Leopard, de opvolger van Mac OS X 10.5 (codenaam Leopard). De website MacRumors meldt dat de Britse site van Apple afgelopen vrijdag korte tijd 28 augustus als startdatum voor het zogeheten ‘Up-to-date’-programma voor Snow Leopard noemde. ‘s Middags was deze mededeling vervangen door de ruimer gestelde startdatum ‘september’. Ook de Nederlandse webshop van Apple had het maandagochtend nog steeds over september.

Via de Up-to-date regeling kunnen klanten die tussen 8 juni en 26 december een nieuwe Apple Mac kopen, voor 9,95 dollar administratiekosten de van fabriekswege geïnstalleerde oudere versie van Mac OS X opwaarderen naar Snow Leopard. Enkele bezoekers van de MacRumors-site, die zich voor deze regeling hadden ingeschreven, constateerden dat het geld al van hun credit card was afgeboekt.

Ook de Amerikaanse site Macenstein acht het waarschijnlijk dat Snow Leopard op 28 augustus beschikbaar komt. De site baseert zich op anonieme bronnen binnen de afdeling klantenondersteuning van Apple in Californië, die inmiddels begonnen zou zijn met het aanbieden van trainingen voor de nieuwe versie van het besturingssysteem.

Het vakblad Computerworld kon van Apple nog geen officiële bevestiging krijgen van de leverdatum van Mac OS X 10.6.

Update: Apple heeft maandag later op de dag officieel bevestigd dat de levering van Snow Leopard komende vrijdag begint.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.