Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Snapchat spookje

Snapchat, WhatsApp en Instagram breiden functies uit

© Snapchat
30 maart 2016
Zowel Instagram, Snapchat als WhatsApp hebben recent functies vernieuwd en toegevoegd in hun apps.

Snapchat heeft de chatfunctie in zijn apps vernieuwd, waardoor na een update sneller foto's en video's kunnen worden verstuurd. Daarnaast kunnen er nu ook stickers worden verstuurd en kan er ook gebeld worden met Snapchat. Die belfunctie kan ook worden gebruikt voor het versturen van audioberichten, door de knop ingedrukt te houden om een spraakbericht op te nemen en te versturen.

Met de vernieuwde videoknop in de chatfunctie kunnen Snapchat-gebruikers op eenzelfde manier een videogesprek starten, of een video van zichzelf opnemen en versturen. De update is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Langere filmpjes op Instagram

Tegelijkertijd kondigde fotodeeldienst Instagram aan dat gebruikers voortaan filmpjes van maximaal een minuut op kunnen nemen en posten. Adverteerders hadden die mogelijkheid al langer, maar gebruikers waren tot nu toe beperkt tot filmpjes van 15 seconden. Daarnaast maakt Instagram bekend dat gebruikers ook weer filmpjes kunnen samenstellen uit video's die al in hun smartphone aanwezig zijn. Overigens geldt dit alleen voor iOS-gebruikers; in Android wordt deze functie (nog?) niet hersteld.

Instagram ligt de laatste tijd onder vuur vanwege een aantal impopulaire aanpassingen. Zo klagen veel Instagrammers dat posts nu niet meer op chronologische volgorde worden weergegeven.

Dikgedrukte teksten in WhatsApp

Tot slot gaat WhatsApp het mogelijk maken om dikgedrukte, schuingedrukte en doorgestreepte tekst te gebruiken in chats. Om dikgedrukte tekst te versturen moeten gebruikers de tekst die ze dikgedrukt willen, omsluiten met asterisken (*), voor schuingedrukte tekst geldt een liggend streepje (_) en voor doorgestreepte tekst een tilde (~). Sommige gebruikers kunnen al gebruik maken van de nieuwe functies, maar het is nog niet duidelijk vanaf wanneer dit voor iedereen geldt.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.