Overslaan en naar de inhoud gaan

Sites MKB veel vaker aangevallen

Kleine en middelgrote bedrijven die denken dat ze te klein zijn om aangevallen te worden hebben het mis. Zij worden zelfs vaker aangevallen dan grote organisaties.
hacked
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Dat blijkt uit onderzoek van beveiliger SiteLock. De aanvallen die gericht zijn op kleinere bedrijven zijn wel minder geavanceerd dan die op grote bedrijven, maar het zijn er gemiddeld wel meer per dag. De gemiddelde website heeft 22 aanvallen per dag te verduren. Veel kleinere organisaties gaan er onterecht vanuit dat hun websites en blogs weinig in het oog lopen en dus niet interessant zijn voor aanvallers.

Volgens SiteLock, dat zich baseert op zijn database met gegevens over 6 miljoen websites van klanten, zijn ook relatief weinig bezochte websites interessant voor hackers. Zo zijn ‘kleine’ blogs interessant om de gegevens van reagerende bezoekers.

Bijna driekwart van de aangevallen sites is door de aanvallers voorzien van backdoors waarmee die vervolgens toegang kunnen krijgen tot gevoelige klantendata zoals e-mailadressen en creditcardgegevens. Van de gehackte websites was 21 procent geïnfecteerd met spam en werden van 6 procent resources gestolen zoals bandbreedte, die gebruikt wordt voor geautomatiseerde aanvallen.

Daarnaast blijken de websites van kleine organisaties door de slechte beveiliging makkelijke doelwitten voor infectie met shell-programma’s; 39 procent van de gehackte sites is hiermee besmet. Met zulke programma’s kan een kwaadwillende de controle krijgen over bestanden op de site.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in