Development

Apps
geld

SIDN Fonds geeft subsidie voor Googlevrij Android-platform

Privacy Central app waarschuwt gebruikers

© Shutterstock
29 september 2020

Privacy Central app waarschuwt gebruikers

SIDN Fonds gaat investeren in de groep e Foundation, om de ontwikkeling van een 'Privacy Central app' voor Android in /e/OS mogelijk te maken. Het doel is om een 'Google-vrij' platform aan te bieden dat gebruikers helpt om persoonlijke gegevens op smartphones beter te beschermen.

De Foundation kondigt de investering aan op zijn officiële website. De groep biedt -naar eigen zeggen als eerste- een volledig ‘deGoogled’ mobiel besturingssysteem voor mobiele telefoons. De  ‘Privacy Central’ app moet het bewustzijn van Android-gebruikers over privacy op hun mobiele telefoon vergroten.

"De app zal gebruikers ook meer controle geven over de trackers op hun smartphones en in hen het algemeen betere mogelijkheden voor het managen van privacy op hun telefoon geven", schrijft de organisatie. De app wordt een integraal onderdeel van /e/ OS, maar is ook beschikbaar voor andere Android-besturingssystemen. Het opensource-platform heeft geen directe koppeling met Google.

Gedetailleerde analyse

De Privacy Central app biedt één centraal punt om zo gebruikers een gedetailleerde analyse van de privacy op hun telefoon te bekijken en waar nodig actie te ondernemen. Er is een overzicht van trackers, rechten en privacy-lekken beschikbaar. Ook krijgen gebruikers de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen. De app wordt volledig open-source ontwikkeld.

SIDN fonds geeft geld aan projecten die het internet versterken of die internet op een vernieuwende manier inzetten. Het fonds werd in mei 2014 gestart met ongeveer 5 miljoen euro. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.