Overslaan en naar de inhoud gaan

SIDN Fonds geeft subsidie voor Googlevrij Android-platform

SIDN Fonds gaat investeren in de groep e Foundation, om de ontwikkeling van een 'Privacy Central app' voor Android in /e/OS mogelijk te maken. Het doel is om een 'Google-vrij' platform aan te bieden dat gebruikers helpt om persoonlijke gegevens op smartphones beter te beschermen.
geld
© Shutterstock
Shutterstock

De Foundation kondigt de investering aan op zijn officiële website. De groep biedt -naar eigen zeggen als eerste- een volledig ‘deGoogled’ mobiel besturingssysteem voor mobiele telefoons. De  ‘Privacy Central’ app moet het bewustzijn van Android-gebruikers over privacy op hun mobiele telefoon vergroten.

"De app zal gebruikers ook meer controle geven over de trackers op hun smartphones en in hen het algemeen betere mogelijkheden voor het managen van privacy op hun telefoon geven", schrijft de organisatie. De app wordt een integraal onderdeel van /e/ OS, maar is ook beschikbaar voor andere Android-besturingssystemen. Het opensource-platform heeft geen directe koppeling met Google.

Gedetailleerde analyse

De Privacy Central app biedt één centraal punt om zo gebruikers een gedetailleerde analyse van de privacy op hun telefoon te bekijken en waar nodig actie te ondernemen. Er is een overzicht van trackers, rechten en privacy-lekken beschikbaar. Ook krijgen gebruikers de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen. De app wordt volledig open-source ontwikkeld.

SIDN fonds geeft geld aan projecten die het internet versterken of die internet op een vernieuwende manier inzetten. Het fonds werd in mei 2014 gestart met ongeveer 5 miljoen euro. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in