Overslaan en naar de inhoud gaan

Servers Olympische Spelen gehackt

Het organiserend comité van de Olympische Spelen heeft vrijdag een aantal servers uitgezet nadat deze waren gehackt door een onbekende aanvaller.
Olympische Spelen PyeongChang
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Met de actie werd voorkomen dat een de indringer meer schade aan kon richten, meldt ZDNet op basis van het Zuid-Koreaanse Yonhap News. De uitval zorgde er voor dat een deel van de IPTV's in het perscentrum uitvielen en ook de website. De servers zijn zaterdagochtend weer opgestart.

Rond de Olympisch Spelen zijn meer pogingen gedaan om digitaal in te breken, zegt Ryan Sherstobitoff analist van McAfee Advanced Threat Research tegen ZDNet. Zo was er een grote campagne in december waarbij kwaadwillenden met phishing en malware hebben getracht een aantal cruciale computers onder controle te krijgen. Bij die actie werd malware ontdekt die nog niet eerder door McAfee Labs was gedetecteerd. Vermoedelijk gaat het om kwaadaardige software die door de aanvaller zelf werd ontwikkeld.

Doel van de aanval nog niet duidelijk

Volgens Sherstobitoff zijn er voortdurend aanvallen op de systemen van de organisatie in PyeongChang en die worden doorgaans afgeslagen. De inbraak vrijdag had meer impact, hoewel details van de hack ontbreken. Sherstobitoff zegt dat onderzoek wordt gedaan of de aanval alleen gericht was op disruptie was of dat er andere doelen werden nagestreefd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in