Overslaan en naar de inhoud gaan

Olympische IT in 2018 volledig cloud

Direct na de afronding van de Spelen in Rio is Atos nu al weer bezig met de IT voor de Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang. Het Atos-team in Zuid-Korea bestaat op dit moment uit 28 medewerkers. Tijdens PyeongChang 2018 worden alle IT-systemen voor de eerste keer in de Olympische geschiedenis volledig via de cloud aangeboden. Dit betekent een ingrijpende verandering van het IT-model van de Olympische Spelen: van een ‘elke keer bouwen' naar ‘eenmalig bouwen'.
Paralymtics Rio 2016
© Atos
Atos

Atos noemt de Olympische en Paralympische Spelen in Rio 'de meest digitale Olympische Spelen ooit'. Als internationale IT-partner van het Internationale Olympische Comité (IOC) en het Internationale Paralympische Comité (IPC), was Atos verantwoordelijk voor alle IT voor het real time delen van wedstrijdresultaten met media en toeschouwers overal ter wereld. Ook verzorgde Atos voor de IT-ondersteuning van werving van vrijwilligers en de uitgifte van accreditaties aan onder meer atleten en de media.

Rio 2016 IT in cijfers :

  • eerste keer dat de cloud is gebruikt tijdens de Olympische en Paralympische Spelen voor het hosten van de vrijwilligersportal, accreditatie en personeelssystemen 
  • 4 nieuwe sporten: golf en Rugby Seven zijn toegevoegd aan de Olympische Spelen en kano en triatlon aan de Paralympische Spelen.
  • 37 wedstrijdlocaties waar Atos een volledige IT-infrastructuur geïnstalleerd en beheerd heeft
  • 400 IT security events per seconde tijdens de Olympische Spelen
  • 120 IT security events per seconde tijdens de Paralympische Spelen
  • 430.000 verwerkte en geactiveerde accreditaties 
  • Ruim 120 miljoen berichten verstuurd aan mediavertegenwoordigers om real time resultaten en data van alle 42 Olympische sporten en 306 events te delen

Sociale netwerken

De systemen voor de registratie van wedstrijdresultaten voor Olympische Winterspelen zijn al opgeleverd. Na  technologische tests die afgelopen zomer al van start gingen. Atos heeft een langdurig partnership met het IPC met als doel de aandacht voor Paralympische sporten te vergroten. De IT-dienstverlener heeft voor het IPC de Atos Codex Analytics-oplossing ingezet voor het verzamelen, verwerken en analyseren van data afkomstig uit sociale netwerken en sportresultaten. Het geïntegreerde platform combineert de communicatie via social media met sportanalyses om het digitale media-communicatieprogramma van het IPC te verbeteren. Het identificeert trending topics die interessant zijn voor Paralympische sportfans en linkt deze aan nieuwe inzichten die voortkomen uit historische data en gegevens over live wedstrijden om redacties te ondersteunen bij het schrijven van nieuwsverslagen.

Kostenreducties

“Technologie speelde een cruciale rol in het succesvolle verloop van de Olympische Spelen in Rio. Door de toepassing van digitale technologieën zoals cloud en data-analytics markeert Rio 2016 een belangrijke doorbraak in de manier waarop we IT-ondersteuning bieden”, vertelt Patrick Adiba, EVP Sales van Atos. “Door het IOC en het IPC te ondersteunen bij hun digitale transformatie zorgen we voor een betere beleving van alle betrokkenen, leveren we een bijdrage aan kostenreducties en het verbeteren van de operationele prestaties – net zoals we dat doen voor onze klanten wereldwijd.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee