Beheer

Netwerken
grandma

Senioren dol op digitaal

© CC0 (Pixabay),  Wetmount
8 september 2015
De helft van de senioren denkt niet meer zonder digitale apparaten te kunnen. Ze maken hun wereld leuker en ze kunnen er onafhankelijker mee zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 538 Nederlanders van 65 jaar en ouder met weinig tot veel digitale vaardigheden. Het onderzoek werd gedaan door Ruigrok/NetPanel in opdracht van SeniorWeb.

De gemiddelde ondervraagde senior is ronduit digitaal vaardig te noemen. Hij gebruikt 3 verschillende digitale apparaten, zoals een laptop, desktop, tablet, smartphone, e-reader of smart-TV. Vooral voor het onderhouden van sociale contacten worden deze apparaten door hen ingezet. Daarbij gaat het vooral om e-mail (88%), sociale media zoals Facebook (57%), WhatsApp en SMS (50%).

Het praktisch gemak van digitalisering is voor hen van groot belang. Dat maakt hen ook onafhankelijker van anderen. 83 procent maakt gebruik van internetbankieren. 42 procent winkelt online en 35 procent plant een reis met behulp van internet.
Sociaal profiteren zij ook sterk van het werken met digitale apparatuur. De helft heeft meer contact met familie, vrienden en kennissen dankzij zijn digitale activiteiten. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.