Seagate: niet 800 maar 3000 ontslagen

15 januari 2009
Harde schijvenfabrikant Seagate kondigde twee dagen geleden aan 800 mensen in de VS te zullen ontslaan. Nu blijken er wereldwijd bijna 3.000 medewerkers van Seagate hun baan te verliezen.
De nieuwe ontslagen, 2950 stuks om precies te zijn, blijken uit een rapportage van Seagate aan de SEC, de Amerikaanse beurstoezichthouder. Dat aantal is inclusief de 800 Amerikaanse ontslagen.

Seagate wil de reorganisatie al voor het eind van de maand maart hebben afgerond en dus is er haast bij.  De afvloeiingskosten voor medewerkers zullen naar verwachting 90 miljoen dollar bedragen.

Behalve ontslagen, wil Seagate per februari ook kosten reduceren door te snijden in salarissen. De CEO, overige Executive Officers en de Executive Vice Presidents van Seagate zullen elk 25 procent van hun salaris inleveren. Senior Vice Presidents moeten het met 20 procent minder salaris gaan doen en Vice Presidents leveren 15 procent in. Mensen in managementfuncties, verkopers en professionals ontvangen 10 procent minder salaris.  

De besparing op de salarissen moet jaarlijks 80 miljoen dollar opleveren, de totale jaarlijkse besparing komt volgens Seagate uit op 210 miljoen dollar.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.