Innovatie & Strategie

Analytics
sas big data

SAS neemt opleiden data scientists zelf maar ter hand

10 maart 2016
SAS maakt zich zorgen over de beperkte mogelijkheden voor toekomstige en praktiserende data scientists om officiële papieren te halen voor hun werkveld. De leverancier van data-analystsche software zet om die reden een eigen SAS Academy for Data Science op.

Het curriculum van de SAS Academy for Data Science omvat uiteenlopende elementen rond technologie, advanced analytics, machine learning en communicatieve vaardigheden voor data scientists. Lessen krijgen vorm via klassikale instructie, een hands-on case of teamproject, coaching en examens. Iedere track neemt zes weken in beslag.

Communicatieve uitdaging

De opleiding kent twee niveaus: in het eerste level worden cursisten opgeleid tot Big Data Professional. Ze leren hoe ze big data kunnen beheren en opschonen en hoe ze de data kunnen visualiseren met behulp van oplossingen van SAS en Hadoop.

Een niveau hoger is de opleiding tot gecertificeerd Data Scientist, waarin predictive modeling, machine learning, segmentatie en text analytics aan de orde komen. Hierbij wordt ingegaan hoe de oplossingen van SAS samenwerken met open source programmeertalen. Ook wordt op dit niveau ingegaan op de communicatieve uitdaging om de analytische bevindingen betekenis te geven voor stakeholders.

Voor Europese deelnemers gaat de opleiding in september van start in Nederland.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.