Innovatie & Strategie

Blockchain
SAPphire Orlando 2018

SAP maakt blockchain standaardfeature

SAP zet voorzichtig stap naar algemene beschikbaarheid blockchain.

SAPphire Orlando 2018 © SAP
7 juni 2018

SAP zet voorzichtig stap naar algemene beschikbaarheid blockchain.

De SAP Cloud Platform Blockchain service is voor alle klanten beschikbaar, meldde Gil Perez, senior vice president product and innovation en hoofd digital customer initiatives van SAP gisterenavond tijdens de Sapphire klantenconferentie.

Het gaat om een generieke dienstverlening waarmee klanten hun eigen blockchain-projecten kunnen opzetten, citeert TechCrunch Perez. Daarbij maakt het niet uit welke type blockchain ze daarvoor willen inzetten. SAP is zelf platinumsponsor van het open source Hyperledger-project. Mara klanten kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor MultiChain of een andere gedistribueerde ledger-technologie.

Nog veel experimenteren

SAP verwacht dat de blockchain-toevoeging klanten interessante mogelijkheden biedt voor hun backoffice-management of het nu gaat om financiële transacties, logistiek of voorraadbeheer. De inzet van blockchain kan helpen de papierwinkel te reduceren of nieuwe producten sneller op de markt te brengen.

Overigens gaf Perez aan dat hij uit een enquête onder 250 klanten had geconcludeerd dat op dit moment de toepassing van blockchain zich bij de meeste bedrijven nog in een heel pril stadium bevindt. Maar de interesse is er zeker, vandaar deze toevoeging aan het SAP-platform om het experimenteren met de technologie te stimuleren.

SAP is zeker niet de eerste softwareleverancier die blockchain-technologie in het eigen aanbod weeft. Oracle, IBM, Microsoft en Amazon gingen SAP voor.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.