Innovatie & Strategie

Klantinteractie
blockchain

Santander combineert blockchain met Apple Pay voor betalings-app

27 mei 2016
Bij de bitcoin kennen ze het natuurlijk al. Maar medewerkers van de bank Santander beproeven momenteel een blockchaintoepassing voor het reguliere betalingsverkeer.

De blockchaintechnologie zorgt in deze pilot voor de onomstotelijke vastlegging van internationale betalingen met een iPhone app. Betalingen kunnen gedaan worden van het Britse pond naar Amerikaanse dolalrs en euro's. Transacties in euro's kunnen naar 21 landen gezonden worden. Het bedrag kan tussen de 10 en de 10.000 pond liggen.

Om er gebruik van te maken, moet er eerst een profiel aangemaakt worden in de gedownloade app. Die app maakt vervolgens contact met Apple Pay. Betalingsopdrachten worden bevestigd via TouchID. En de blockchaintechnologie geeft de begunstigde zekerheid dat de betaling gedaan is en niet tteruggedraaid kan worden.

Met de app kunnen klanten internationale betalingen sneller en makkelijker afhandelen, verwacht Santander. De bank hoopt met dit initiatief de aanval van opkomende fintech-bedrijven die zich op het betalingsverkeer storten, af te slaan. Het is op dit moment echter nog onduidelijk wanneer de app ook voor het publiek beschikbaar is.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.