Branche

Sanderink schenkt vermogen aan regio Twente

18 maart 2014
Gerard Sanderink, de oprichter van IT-dienstverlener Centric, schenkt een groot deel van zijn persoonlijke vermogen aan de regio Twente. Hij wil dat zijn het geld in de regio wordt aangewend voor toegepaste research op technologisch gebied.
Het persoonlijk vermogen van de de man achter Centric en het ingenieursbureau Oranjewoud wordt geschat op vier- à vijfhonderd miljoen euro. Van het geld dat hij nu weggeeft moet binnen 5 jaar op het Kennispark Twente een 'Sanderink Technology Centre' worden gerealiseerd. Eerder al stelde de Stichting Gerard Sanderink tien studiebeurzen van 10.000 euro beschikbaar voor studenten van Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente. Aan die beurzen is wel de voorwaarde verbonden dat de studenten na het behalen van hun diploma of bul tenminste drie jaar in Sanderinks geliefde landstreek werkzaam zullen blijven.

"Forse sprong voorwaarts"

De site van de Stichting Gerard Sanderink stelt: "Door de teloorgang van de textielindustrie en de teruggang van de metaalindustrie en de elektrotechnische industrie kent Twente één van de hoogste werkloosheidspercentages in Nederland. In Twente zijn uit Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente veel kansrijke kleine bedrijven ontstaan, die om diverse redenen niet uitgroeien tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. (..) Met een kapitaalinjectie en coaching zou een aantal van dit soort bedrijven een forse sprong voorwaarts kunnen maken. In plaats van dienstbaar te zijn aan andere bedrijven, zou er in Twente weer een volwaardige industrie kunnen ontstaan, die niet alleen halffabricaten maakt maar ook eindproducten ontwikkelt en produceert."
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.