Management

Branche
Sheryl Sandberg

Sandberg wist toch van zwartmaakacties Facebook

Verantwoordelijke schrijft een afscheidsblog.

Sheryl Sandberg © CC BY SA-2.0 - Flickr.com G20 Argentina
22 november 2018

Verantwoordelijke schrijft een afscheidsblog.

De top van Facebook wist wel degelijk af van de contacten die werden onderhouden met een omstreden Republikeins lobbybedrijf, genaamd Definers. 

Dat bedrijf probeerde Facebook-critici met nepnieuws in een kwaad daglicht te zetten. Dat zou gebeurd zijn om de aandacht af te leiden van de aanhoudende schandalen rond Facebook.

Operationeel directeur Sheryl Sandberg zei eerder nog nooit te hebben gehoord van Definers. Daar kwam ze nu in een blog op terug, gaat diep door het stof en stelt dat Facebook nooit de intentie heeft gehad om een rol te spelen in een anti-semitisch verhaal tegenover George Soros.

Schuldige vertrekt bij Facebook

Haar collega Elliot Schrage, hoofd communicatie en beleid van Facebook, nam de schuld op zich voor het inhuren van Definers. Dat deed hij in zijn interne afscheidsmemo, dat TechCrunch in handen kreeg. Daarin ontkende hij dat hij gevraagd zou hebben verhalen te verzinnen. Schrage kondigde zijn vertrek overigens eerder dit jaar aan.

In de Amerikaanse krant The New York Times dook vorige week het verhaal op dat Definers onder meer suggereerde dat er banden zouden zijn tussen Facebook-critici en miljardair George Soros. Hij staat al langer bekend om zijn scherpe kritiek op grote techbedrijven. Definers zou ook het verhaal de wereld in hebben geholpen dat Soros de actiegroep Freedom from Facebook financieel steunde.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.