Management

Branche
Samsung

Samsung waarschuwt voor moeizaam jaar

Kwon Oh-hyun vice-voorzitter Samsung drukte in zijn nieuwjaarstoespraak personeel op het hart te leren van fouten.

2 januari 2017

Kwon Oh-hyun vice-voorzitter Samsung drukte in zijn nieuwjaarstoespraak personeel op het hart te leren van fouten.

Kwon Oh-hyun verwacht een moeizaam jaar. Hij wees er daarbij op dat veel landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei bij Samsung.

Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken wegens de aanhoudende problemen. Deze kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar.

Volgens Kwon doet Samsung er alles aan om te investeren in innovaties en de bedrijfsvoering te verbeteren, zeker na het echec met de Note 7. "Waar wij kampten met dit soort problemen, kon de concurrentie investeren in technologieën als kunstmatige intelligentie en big data", stelde hij.

Het was niet de accu zelf

Naar verluidt zou het techconcern het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 hebben afgerond en worden de uitkomsten half januari bekendgemaakt. Samsung zocht de oorzaak van de problemen in eerste instantie bij de batterij. Maar ook met batterijen van een andere leverancier bleef het euvel bestaan, waarna diepgravend onderzoek werd ingesteld.

Samsung kondigde verder de komst van twee nieuwe smartphones aan. De Galaxy A5 en Galaxy A3 komen op 3 februari op de markt en lijken vooral bedoeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een smartphone uit het absolute topsegment.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.