Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung stuwt chipproductie op met investering van 15 miljard euro

Samsung heeft vanochtend aangekondigd een grote investering te doen in de bouw van een nieuwe chipfabriek waarin de allerlaatste fabricagetechnieken kunnen worden toegepast. Bij de aankondiging was Jay Y Lee - vice-voorzitter bij Samsung - aanwezig, voor het eerst sinds de gratie van de Zuid-Koreaanse president hem onthief van het verbod om in het bestuur van de onderneming actief te zijn.
Giheung campus
© Samsung
Samsung

De enorme chipfabriek bouwt Samsung op de Giheung campus, waar het bedrijf 40 jaar geleden begon met het maken van de eerste chips, memoreerde Lee, die de facto de leiding heeft over het bedrijf. "Als we toen niet ambitieus hadden geïnvesteerd in R&D-faciliteiten om te komen tot producten van de volgende generaties, zou er nu geen halfgeleiderindustrie bij Samsung zijn."

Lee kon de aankondiging zelf doen nu de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol hem vorige week gratie gaf na zijn veroordeling in 2017 voor omkoping. Hij kwam vorig jaar al vrij maar mocht geen officiële functies vervullen bij Samsung. Door de gratieverlening kan hij zijn oude rol weer oppakken.

De Giheung campus is een van de drie locaties waar Samsung in Zuid-Korea chips maakt. De nieuwe fabriek moet de huidige beperkingen van 'semiconductor scaling' opheffen en de vooraanstaande positie van Samsung in de halfgeleiderindustrie continueren, meldt het bedrijf in een verklaring.

Samsung startte onlangs met de massaproductie van de geavanceerde chips met een 3 nm-spoorbreedte. Samsung heeft geprofiteerd van de tekorten op de chipmarkt die aanleiding gaf tot hamstergedrag bij afnemers en sterk oplopende prijzen voor chips.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in