Innovatie & Strategie

Personal Tech
samsung galaxy Note 9

Samsung speelt Galaxy Note 9-troef uit

De Galaxy Note 9 moet Samsungs voorsprong op de concurrentie veilig stellen.

Samsung Galaxy Note 9 © Samsung
10 augustus 2018

De Galaxy Note 9 moet Samsungs voorsprong op de concurrentie veilig stellen.

Samsung introduceerde gisteren zijn nieuwste smartphone, de Galaxy Note9. Vanaf vrijdag 24 augustus is het toestel in Nederland verkrijgbaar.

Voor Samsung is de nieuwe smartphone van groot belang. De Zuid-Koreanen zijn nog de grootste smartphonemaker ter wereld, maar de voorsprong slinkt. Vooral Huawei is in opmars. De Chinezen hebben dit jaar de tweede plek op de wereldranglijst veroverd. Ze hebben Apple ingehaald. Dat komt dit najaar met de opvolgers van de iPhone 8, 8 Plus en X, die moeten concurreren met de Galaxy Note 9.

De Galaxy Note 9 lijkt in vele opzichten op de Galaxy Note 8 maar heeft toch een fractie groter scherm dat nu een diameter van 6,4 inch heeft. Opvallend is de nieuwe S Pen stylus die nu is voorzien van Bluetooth. De pen kan nu bijvoorbeeld dienstdoen als een afstandsbediening bij het maken van selfies. De accu van de stylus laadt automatisch op wanneer deze in de smartphone wordt gestoken.

De Galaxy Note 9 heeft een 4000 mAh accu, de sterkste accu tot nog toe in de Note-serie smartphones. Verder heeft de phablet veel specs overeenkomstig met de Galaxy S 9. zoals dual 12 megapixel camera's aan de achterzijde en een Snapdragon 845 CPU. Het goedkoopste model heeft een adviesprijs van 999 dollar.

Galaxy Watch heeft Nederlandse apps

Samsung presenteerde ook een nieuwe slim horloge, de Galaxy Watch. Het bedrijf heeft daarmee afscheid genomen van van het Samsung 'Gear'-merk. Het slimme horloge heeft een AMOLED aanraakscherm een Gorilla Glass. Het polssierraad heeft een paar apps die speciaal voor Nederland zijn gemaakt, zoals KLM, Buienradar, 9292, Telegraaf, NU.nl en NOS. Daarnaast kan het horloge worden gebruikt om andere Samsung-apparaten te bedienen, zoals robotstofzuigers. De Galaxy Watch is vanaf 7 september op de markt in Nederland en is verkrijgbaar in twee afmetingen met een 42 mm en 46 mm voorzijde die respectievelijk een adviesprijs hebben van 330 en 350 dollar.

Galaxy Home staat in coulissen

Samsung heeft gisteren een eigen smart speaker aangekondigd met de naam Galaxy Home. De slimme luidspreker luistert naar het commando 'Hey Bixby', de eigen slimmeassistent-software van Samsung. Het bedrijf gaf gisteren tijdens de presentatie nog weinig details prijs van het nieuwe apparaat. De geluidskwaliteit zou wel superieur zijn aan de concurrentie, Amazons Echo, Apples Homepod en Google Assistant. Samsung belooft meer details in november.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.