Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung showt écht all-screen smartphone

In de aanloop naar de tiende generatie van Samsungs vlaggenschip Galaxy S-smartphones heeft de fabrikant in een besloten bijeenkomst een écht all-screen smartphone-ontwerp getoond. Het toekomstige apparaat heeft een volledig rand-tot-rand beeldscherm, dus zelfs zónder de beruchte inkeping van de iPhone X. Apple heeft voor de camera in zijn toptoestel een uitsparing moeten maken in het schermvullende ontwerp.
iPhone X
© Apple
Apple

Elektronicareus Samsung heeft in een bijeenkomst voor businesspartners enkele eigen innovaties geshowd waarmee een écht all-screen smartphone mogelijk is. Dit zou voor komende jaar al op de planning staan, weet een aanwezige insider te melden. De Zuid-Koreaanse Android-toestelmaker is erin geslaagd om zowel een geavanceerde vingerafdrukscanner als ook de selfie-camera functioneel ónder het scherm te plaatsen. Verder heeft het getoonde design geen externe speakers, maar wordt het scherm gebruikt voor de weergave van geluidstrillingen.

De onder het scherm liggende vingerafdrukscanner maakt niet simpelweg een foto van een vinger op het scherm, wat bestaande in-display readers al kunnen, meldt Forbes. Samsungs nieuwe Fingerprint on Display (FoD) gebruikt ultrasoon geluid om een driedimensionaal beeld van een vingerafdruk te maken. Dit moet een hogere mate van detail en dus betere beveiliging opleveren.

Haasje over met Apple?

Daarnaast is dus de selfie-camera, plus aanvullende sensors voor gezichtsherkenning, ook onder het scherm geplaatst. Samsung noemt dit Under Panel Sensors (UPS) en weer daarmee de omstreden inkeping (notch) te vermijden. Apple heeft met zijn iPhone X de acceptatie van zo'n inkeping weliswaar enigszins op gang gebracht. Diverse Android-smartphonemaker zijn het voorbeeld van Apple inmiddels gevolgd.

Toch zijn er nog vele criticasters die de schermuitsparing esthetisch niet bepaald mooi vinden. Een bovenbalk over de hele schermbreedte zou een fraaier design zijn. Óf dus een écht randloos scherm, zoals wat Samsung nu heeft geshowd op een besloten bijeenkomst in China.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in