Innovatie & Strategie

Infrastructuur
wafer

Samsung pakt door met miniaturisering chips: 1,4 nm in 2027

Route gaat via 2 nm-spoorbreedte in 2025.

Wafer in chipproductie © Shutterstock PastryShop
5 oktober 2022

Route gaat via 2 nm-spoorbreedte in 2025.

Samsung kondigde gisteren een meerjarenplan aan voor de productie van computerchips. Het gaat zijn productielijnen geschikt maken voor nieuwe generaties geavanceerde chips. In 2025 moet de massaproductie beginnen van chips met een 2 nm-architectuur en in 2027 volgt de fabricage op grote schaal van 1,4 nm-chips.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt dat de snelle opmars van high performance computing, van kunstmatige intelligentie, van toepassingen in de auto-industrie en van 5- en 6G mobiele technologie de vraag naar deze typen chips met zeer dicht opeengepakte componenten sterk zal doen toenemen.

Samsung gaat niet alleen productielijnen aanpassen, maar ook de capaciteit van zijn productiefaciliteiten in vijf jaar tijd verdrievoudigen ten opzichte van dit moment.

Onderzoek opgevoerd

De aankondigingen zijn een aanvulling op het voornemen om 20 biljoen won (ca 15 miljard euro) te steken in een nieuw onderzoekscentrum in Zuid-Korea, dat in augustus bekend werd. Dit complex moet in 2028 volledig operationeel zijn.

De tekorten op de chipmarkt zijn een enorme opsteker geweest voor Samsung. Het bedrijf noteerde afgelopen kwartaal een record omzet voor de chipproductiedivisie. Het bedrijfsonderdeel was goed voor twee derde van operationele winst van het concern.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.