Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung onderzoekt barsten in Galaxy Fold

Het gloednieuwe paradepaardje van Samsung lijkt kreupel. De nieuwe opvouwbare smartphone van de fabrikant, de Galaxy Fold blijkt te kampen met beschadigingen aan het scherm. Enkele weken voordat het toestel op de markt komt, geven testexemplaren en masse de geest. De fabrikant stelt een onderzoek in naar de falende testexemplaren: "We zullen deze exemplaren grondig onderzoeken om de oorzaak te vinden."
vouwbare smartphone
© Samsung
Samsung

De smartphone, die vanaf 3 mei in Nederland wordt verkocht, blijkt een prijzig speeltje te worden; het toestel moet in totaal 2020 euro gaan kosten. Voor dat geld krijgen gebruikers een apparaat dat het midden houdt tussen een smartphone en een tablet. Zo is de Galaxy Fold uit te vouwen tot tablet, half dicht te klappen als 'boek' en helemaal op te vouwen als een reguliere smartphone, met verschillende functionaliteiten tot gevolg.

Al dat gevouw heeft gevolgen voor het scherm, en naar nu blijkt zijn toch niet alle sample-modellen het gebruik van enkele dagen door hun testbezitters helemaal goed doorgekomen. De achilleshiel van het toestel, het beeldscherm, lijkt daadwerkelijk de geest te geven op verschillende manieren. Zo ontstonden bij gebruikers scheurtjes in het scherm 'op de vouw', stopte een scherm en was er een scherm met blijvende schade na aanraking met een vingernagel. 

'Folie niet verwijderen'

Op sociale media maken Amerikaanse bezitters van sample-modellen van de gloednieuwe opvouwbare smarthpone melding van beschadigingen aan de schermen die zou optreden nadat de folie die over het scherm zit, werd verwijderd. De gebruikers zouden de folie hebben aangezien voor beschermingsfolie die normaliter bij aanvang van gebruik gewoon van het scherm van een nieuwe smartphone kan worden gehaald. In deze gevallen bleek het de aanloop naar een falend scherm.

Samsung laat in een statement aan TechCrunch weten:
"Er is een beperkt aantal vroege Galaxy Fold-samples ter beoordeling aan de media verstrekt. We hebben een paar rapporten ontvangen met betrekking tot het hoofdscherm van de geleverde sample-modellen. We zullen deze producten grondig en persoonlijk inspecteren om de oorzaak van de zaak te bepalen.

Los daarvan rapporteerden enkele recensenten dat ze de bovenste laag van het scherm hadden verwijderd, wat schade aan het scherm veroorzaakte. Het hoofdscherm op de Galaxy Fold heeft een bovenste beschermlaag, die deel uitmaakt van de displaystructuur die is ontworpen om het scherm te beschermen tegen onbedoelde krassen. Het verwijderen van de beschermlaag of het toevoegen van lijmen aan het hoofddisplay kan schade veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat deze informatie duidelijk aan onze klanten wordt geleverd. "

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in